Апел за помоћ

Нашој  школи се обратило Министарство просвјете Републике Српске са молбом да ученици и наставници, према својим могућностима,  учествују у прикупљању хуманитарне помоћи за ученика ОШ „Јован Дучић“ Шековићи Милана Симетића и трогодишњу Софију Мићевић из Бање Луке.

У обраћању за помоћ Милану Симетићу пише да су овом дјечаку бубрези престали са радом и да му је усљед те болести тешко оштећена јетра.  Тренутно се лијечи на Институту за мајку и дијете у Београду. Спаса му има само ако хитно у Италији буду извршене трансплантације органа, за шта је потребно 300.00,00 евра, што је за Миланову шесточлану породицу  недостижна свота новца.

У молби за сакупљање помоћи трогодишњој Софији Мићевић пише да је овој дјевојчици дијагностификована акутна лимфобластна леукемија, те да су се досадашње терапије проведене на Институту за здравствену заштиту мајке и дјетета Србије „Др Вукан Чупић“ у Београду показале безуспјешне. Спас јој је у Балтимору на  Међународној клиници „Џонс Хопкинс“, али се за њено лијечење мора уплатити депозит у износу од  270,000.00 долара. Хуманитарну акцију за Софијин спас води и Хуманитарна организација „Будимо људи“ из Бање Луке под слоганом „Срце за Софију“.

Апелујући на добру вољу наших ученика, њихових родитеља и наставника, надамо се да ћемо се и ми заједно одазвати овим позивима у помоћ.

Помоћ се може прикупити солидарношћу наших ученика, око чега ће се покренути организована акција, или директном уплатом на текуће рачуне корисника ове акције.

Није важно са колико новаца учествујемо, ако сви учествујемо, исплатиће се.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *