Доминантни и у познавању саобраћајних прописа

У суботу се у нашој школи одржавало међуопштинско такмичење у познавању саобраћаја. Поред наше учествовале су основне школе: “19. април” Дервента, “Иво Андрић” Кулаши, “Свети Сава” Горњи Смртићи, “Бранко Ћопић” Прњавор, “Ђорђо Панзаловић” Осиња, “Меша Селимовић” Лишња, “Милош Црњански” Поточани, “Тодор Докић” Календеровци, “Вук Караџић” Доњи Вијачани и “Никола Тесла” Прњавор.

Наши ученици су показали завидно знање и вјештину у познавању правила саобраћаја. Обје екипе су такмичење завршиле на врху табеле али се екипа два у саставу:

  1. Јована Костадиновић
  2. Сара Дуроња
  3. Лука Костадиновић
  4. Сергеј Ружојчић

пласирала на републичко такмичење. Треба истаћи да су двије дјевојчице, Јована Костадиновић и Сара Дуроња, беспријекорно извеле захтјеве на тесту и полигону што је, наравно, за сваку похвалу. Али и њихови другови из екипе Лука Костадиновић и Сергеј Ружојчић су имали веома мало, 1 односно 3 негативна бода, што такођер, са поносом истичемо.

У екипи 1, која је освојила друго мјесто у крајњем пласману, су се такмичили: Маја Пантић, Татјана Пиваш, Владимир Ракић и Стефан Тодоровић. Њихов резултат је такођер, веома добар.

На републичко такмичење се, поред наше екипе 2, пласирала и екипа 1 ОШ “Меша Селимовић” Лишња.

У току припрема и на такмичењу обје наше екипе је водио Жељко Шаиновић.

Суорганизатор такмичења је било Ауто мото друштво “Теодор Бардак” Брод.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *