Саобраћајна секција, понос свих нас

Дана 1. и 2. јуна 2017. године у Бањи Врућици одржано је републичко образовно такмичење ученика основних школа из познавања саобраћајних прописа и вожња бициклом на полигону спретности под називом “Дјеца у саобраћају”. На такмичењу су учествовала дјеца 2005, 2006. и 2007. годиште. Учествовало је 38 најбољих екипа са претходно одржаних квалификационих такмичења која су одржавана широм Републике Српске. До републичког такмичења кроз исто је прошло скоро 3000 ученика из 150 основних школа. Екипу сачињавају двије дјевојчице и два дјечака, а такмичење се спроводи у два дијела. Први дио се спроводи у познавању саобраћајних прописа, а други дио у управљању бициклом на полигону спретности. Циљ је имати што мање негативних бодова. Екипа ОШ “Свети Сава” из Брода је учествовала у саставу: Јована Костадиновић, Сара Дуроња, Лука Костадиновић и Сергеј Ружојчић, а коначан пласман екипа је:

  1. ОШ “Свети Сава” из Брода са укупно ……………………….37 негативних бодова
  2. ОШ “Раде Маријанац” из Стројица код Шипова…………..50 негативних бодова
  3. ОШ “Свети Сва” из Источног Новог Сарајева……………..60 негативних бодова

Ове екипе су уједно стекле право такмичења на нивоу БиХ које ће бити одржано у Мостару 9. и 10. јуна.

Осим у екипном дијелу ученици ОШ “Свети Сава” остварили су и значајан успјех у појединачној конкуренцији. У конкуренцији дјевојчица Сара Дуроња освојила је 1. мјесто са два негативна бода.

У конкуренцији дјечака 2. мјесто освојио је Лука Костадиновић са седам негативним бодова.

Екипу ОШ “Свети Сава” Брод за такмичење је припремао и водио припадник Полицијске станице Брод Жељко Шаиновић, који је на такмичењу проглашен за најбољег наставника.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *