Моника Кузмановић, ученик генерације

Моника Кузмановић је ученица 9-1 разреда. Рођена је 18.јула 2002. год. у Дервенти. У основној школи је током свих 9 година постизала одличан успјех и примјерно владање. Највише је привлаче биологија и физика. Учествовала је на бројним такмичењима на којима је представљала своју школу и град.

У петом разреду је учествовала на такмичењу из математике  и освојила је друго мјесто на школском а прво на општинском такмичењу. У седмом разреду је учествовала на школском такмичењу из биологије и освојила 3. мјесто. Прошле школске године учествовала је на школском такмичењу из физике и математике и освојила прво мјесто из физике и друго мјесто из математике а на општинском нивоу такмичења је освојила оба прва мјеста и тако стекла право учешћа на регионалним такмичењима.

Ове школске године је учествовала на регионалном такмичењу са секцијом Црвеног крста. Учествовала је на школским такмичењима из математике, физике и информатике. Освојила је прва мјеста у физици и информатици, како на школским тако и на општинским такмичењима. Из физике је освајањем првог мјеста на регионалном такмичењу стекла право учешћа на републичком у Бањалуци и тамо је успјешно представљала школу и град.

Тренира одбојку од октобра 2016. год. у Одбојкашком клубу „Младост“ Брод. Ове године су Моника и њене другарице из одбојкашког тима наше школе освојиле друго мјесто на регионалном такмичењу.

Кроз школовање је учествовала у раду: ритмичке, хора и ликовне секције.

Планира да упише гимназију а касније медицински факултет.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *