Руководиоци наше школе на пријему у згради Уједињених нација у Сарајеву

Директор и помоћник директора наше Школе, Брано Гојковић и Далиборка Ријић, били су јуче (четвртак, 19. септембар) у радној посјети сједишту Уједињених нација за Босну и Херцеговину, у Сарајеву. Том приликом су присуствовали свечаној церемонији обиљежавања сарадње и потписивања новог споразума о учешћу институција и установа из Републике Српске и Федрације БиХ у пројектима Енергетске ефикасности под називом „Зелени економски развој“.

Осим презентације до сада остварених постигнућа у овој области, присутнима су презентоване нове могућности у склопу наставка развоја овог програма.

Руководиоце наше Школе је интересовало, и у том правцу су, између осталог, водили разговор са Срђаном Тодоровићем, директором Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, о могућностима довршетка пројекта енергетске ефикасности на централном објекту наше Школе, који би требао још да обухвати реконструкцију преостале двије крове куполе и термичку изолација тог дијела крова. Такође, поменут је проблем замјене и инсталирања ЛЕД расвјете, која је првобитно, досадашњим пројектом била обухваћена, али је, због непотпуног предрачуна пројектанта, у протеклом дијелу радова изостављена.

Осим 86 представника јавних установа из РС и Ф БиХ, церемонији су званично присуствовали Сезин Синаноглу – резидентна представница УНДП-а за БиХ, Андерс Хагелберг – амбасадор Краљевине Шведксе у БиХ, и Мирко Шаровић – министар Министарства вањске трговине и економских односа у Вијећу министара БиХ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *