Наши трећи

Дана 12.12.2017.год. је у Основној школи „Свети Сава“ у Броду проведено такмичење за ученике 7. разреда са подручја Регије Добој под називом „Мисли мине“. На такмичењу је учествовало 7 екипа и то по једна трочлана екипа из: ОШ „Ђура Јакшић“ Мајевац, ОШ „Јеврем Станковић“ Чечава, ОШ „Свети Сава“ Модрича, ОШ „19. април“ Дервента, ОШ „Десанка Максимовић“ Станари, ОШ „Свети Сава“ Какмуж ( ПО Карановац) и домаћин ОШ „Свети Сава“ Брод.

Такмичење је прошло у најбољем реду. Исправност су пратиле: Марија Кокић Пречаница, проф. географије, Николина Милаковић, проф. разредне наставе и Бојана Шашлић, школски библиотекар. Ученици су показали завидно знање из познавања минско – експлозивних средстава и превенције посљедица њиховог дјеловања. Прво мјесто је освојила екипа ОШ „Сутјеска“ Модрича са 21 бодом, друго мјесто је освојила екипа ОШ „19. април“ Дервента са 20 бодова, а треће мјесто је освојила ОШ „Свети Сава“ Брод са 19 бодова. Нашу екипу је водила проф. Станојка Самарџић.  Пропозиције такмичења је писао организатор, Црвени крст РС.

За првопласиране екипе организатор је припремио медаље и пехаре. Екипа ОШ „Сутјеска“ Модрича се пласирала на републичко такмичење.

А на недавно одржаном регионалном такмичењу у познавању хуманитарног рада Црвеног крста које је такођер одржано у нашој школи највише успјеха је остварила екипа ОШ „Никола Тесла“ Дервента. Оваква такмичења спадају у редовне активности рада Црвеног крста РС на којима ученици показују знање из наведених области а чему их уче њихови наставници.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *