Отворени дани нашег саобраћајног полигона

Почетком ове школске године, на платоу Основне школе “Свети Сава” Брод, уређен је саобраћајни полигон намијењен дјеци предшколског и млађег школског узраста за едукацију и стварање позитивних навика из саобраћајне културе код свих учесника у саобраћају. Полигон садржи прилагођене саобраћајнице са исцртаном хоризонталном сигнализацијуом: уздужне линије, линије заустављања и пјешачке прелазе, као и вертикалне саобраћајне знакове за регулацију саобраћаја.

Да би се овај садржај што боље користио покренута је иницијатива да сваки четвртак, од 18,00 до 20,00 часова, буде отворени дан за кориштење овог полигона.

Позивамо родитеље да са својом дјецом сваког четвртка дођу и повезу своје бицикле, трицикле и друга превозна средства на педалирање, те да заједно, кроз игру и забаву обучавају своју дјецу основним правилима понашања у саобраћају.

Радујемо се заједничком дружењу и усвајању озбиљних животних садржаја кроз игру и забаву. Почињемо у четвртак 17. маја и настављамо сваког сљедећег четвртка од 18,00 до 20,00 часова.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *