Добри саобраћајци

Саобраћајно – образовно такмичење ученика основних школа из Републике Српске под називом “Дјеца у саобраћају 2018” одржано је у сриједу и четвртак, 30. и 31. маја 2018. године, на спортским теренима Здравствено – туристичког центра Бања Врућица код Теслића, а на њему је учествовало 38 екипа са 152 такмичара.  То су екипе које су биле најбоље на квалификационим испитима одржаним 22. априла, у конкуренцији 194 екипе ученика из 154 основне школе широм Републике Српске.

Екипе су се такмичиле у двије дисциплине – познавање правила безбједног понашања у саобраћају (теоретски дио испита) и вожња на полигону спретности (практични дио испита).

Такмичење “Дјеца у саобраћају 2018” се спроводи у складу са Правилником саобраћајно-образовног такмичења ученика основне школе Републике Српске “Дјеца у саобраћају”  које организују Ауто-мото савез Републике Српске и 49 ауто-мото друштава.  На финалном саобраћајно – образовном такмичењу  “Дјеца у саобраћају 2018” у Бањи Врућици код Теслића учествовале су екипе састављене од четири ученика и то два дјечака и двије дјевојчице, који су рођени 2006, 2007. или 2008. године. На поменутом такмичењу учествовала је наша екипа коју су представљали: Сара Дуроња, Јована Костадиновић, Сергеј Ружојчић и Владимир Ракић, а екипу је водио Жељко Шаиновић, припадник Полицијске станице Брод. Екипа ОШ “Свети Сава” заузела је друго мјесто и самим тим стекла право учествовања на   саобраћајно – образовном такмичењу на нивоу БиХ.  Три најбоље екипе са републичког такмичења “Дјеца у саобраћају 2018” ће одмјерити знање и вјештине са најбољим екипама федералног такмичења “Сигурно у промету 2018” у оквиру Четвртог саобраћајно-образовног такмичења на нивоу БиХ – “Дјеца у саобраћају – “Сигурно у промету 2018” које ће бити одржано 9. јуна у Модричи.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *