Ана Марковић – ученик генерације

Ана Марковић је од почетка свог школовања учествовала у разним наставним и ваннаставним активностима. Од првог до шестог разреда је била члан Културно – умјетничког друштва „Душко Трифуновић“. Крајем петог разреда је почела тренирати рукомет у Женском рукометном клубу „Брод“ чији је члан и  данас. Већ дуже вријеме је члан Савјета ученика, а ове шк. године је била и његов предсједник.

Први пут је учествовала на школском такмичењу у 6. разреду из географије гдје је освојила прво мјесто а на општинском друго мјесто. Исте године је као члан рукометне екипе учествовала на регионалном такмичењу у рукомету. Тада је наша школска  екипа освојила прво мјесто а Ана је била проглашена за најбољег голмана.

У седмом разреду је учествовала на школском такмичењу из српског језика. Освојила је прво мјесто на школском такмичењу, прво на општинском и шесто на регионалном такмичењу. И те школске године је Ана учествовала са школском рукометном екипом на регионалном такмичењу и биле су друге али је Ана проглашена за најбољег голмана.

У осмом разреду је учествовала на школским такмичењима из физике и математике. Из математике Ана је била друга, а на општинском трећа док је из физике била друга на школском, а прва на општинском такмичењу.

У деветом разреду је учествовала на школским такмичењима из информатике, физике и енглеског језика. На школском такмичењу из информатике је освојила прво мјесто као и на општинском такмичењу а из енглеском језика је такођер стигла до регионалног такмичења.

Учествовала је на регионалном такмичењу у рукомету и ове школске године.

Дуже вријеме је била члан ликовне секције и у седмом разреду је имала за Дан ученичких постигнућа сама свој изложбени простор.

У својој биографији је навела да ће унаприједити своје знање и да ће се трудити да и даље буде подједнако успјешна.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *