Одужујемо се Душку Трифуновићу

И ове године су ученици предметне наставе у нашој школи заједно  са вриједним наставницама српског језика приредили поетски час о Душку Трифуновићу. Тако је још једна генерација оживјела његов лик и дјело, научила о њему и подсјетила се. У публици су били њихови вршњаци који су у тишини пратили сваку ријеч и ноту.

Стихове овог пјесника и његове исјечке из живота су говорили и испричали: Саша Радовановић (6-1), Гордана Асентић (6-2), Анђела Околић (6-3), Матеј Шукурма (6-4) Дуња Игњатић (8-2), Ема Василић (8-4), Ања Цвијић (9-2), Долорес Продановић (9-2), Александра Шкрбић (9-4), Небојша Миловановић, у улози Душка Трифуновића, (9-4), Виктор Радуловић (9-4), Даница Теодосић (9-4).

Да би угођај био потпун, неизбјежна је и музика уз име овог пјесника. Пјесме компоноване на његове текстове је свирао гитариста Борис Марковић (9-3).

А да наш поетски час није прошао неопажено, свједочи и податак да ће се неке од пјесама Душка Трифуновића рецитовати данас на отворењу Сајма привреде, пољопривреде и туризма “Брод 2019”.

Наставнице које су припремале ученике за поетски час су Божица Стјепановић и Гордана Асентић. Браво, омладино!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *