Крећите се с нама

Поводом Европске седмице мобилности,  која се обиљежава од 16. до 22. септембра  Жељко Новаковић из ЕУ инфо центар –  канцеларија Брчко је гостовао код нас заједно са својим сарадницима из Бициклистичког клуба”Св Николај” из Брчког  и “Olimpic kids” школе спорта Ново Брчко. Гости су  заједно са нашом саобраћајном секцијом коју води стручни сарадник Жељко Шаиновић направили сјајно дружење на тему бициклизма у градском саобраћају.

Школу вожње бицикла “Мали возачи” је овај инфо центар провео у школама у: Бањалуци, Бијељини, Броду, Буни, Илијашу, Хаџићима, Вогошћи, Врапчићима и Растанцима под европским слоганом “Крећите се с нама”.

Код нас је данас изнешена сва саобраћајна опрема и на сцену су изашли сви ученици саобраћајци и упаљена је опрема видео симулације вожње која увијек привлачи пажњу наших најмлађих ђака. Тако да је то прави мали празник бициклистичког саобраћаја. Ученици четвртог и шестог разреда су се окушали у правилној вожњи бицикла са препрекама и за успјешну вожњу били награђени заштитном свијетлећом наруквицом за ноћну вожњу.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *