Светосавска награда припала Невенки Цвијановић

Невенка Цвијановић је наставник разредне наставе, добитник Светосавске награде за 2020. год.

Рођена је 9.5.1958. год. у Страишту – општина Маглај. Удата, мајка двоје дјеце, бака више унучади. Године 1973. завршила је основну школу у Брадићима код Маглаја, а гимназију 1977. у Маглају. Године 1979. је завршила Педагошку академију у Бањој Луци. Од септембра 1979. па до избијања рата у БиХ, радила је у Јабланици и Бочињи Доњој. У Горњем Драгољевцу код Бијељине радила је 1992. и 1993. год. Од 1.8. 1993. год. па до данас ради у овој школи.

Невенка Цвијановић, као наставник разредне наставе, има укупно 38 година радног стажа, од чега 26 у овој школи, стога је до сада извела пет генерација малих Брођана, и сада води шесту. Велики број њених ученика су сада успјешни људи, студенти, ученици средњих школа и веома добри ученици 7. разреда. До сада је 7 Невенкиних ученика било на крају основног школовања носилац Вукове дипломе. Значајан број њених ученика преласком у предметну наставу постају успјешни ђаци на такмичењима из појединих предмета у 7, 8. и 9. разреду.

Допринос овако успјешним резултатима је спремност ове учитељице за властитим напредовањем и усавршавањем. Активно се ангажује на савладавању савремених технологија: „Доситеја“ дигиталних „Клет“ уџбеника, употребе пројектора и интернета у настави.

Невенка је иновативан и креативан учитељ, поготово када је у питању очигледна настава што обогаћује њен васпитно – образовни рад.

О својој учитељици најважнију оцјену дају њени ученици и њихови родитељи јер са поносом истичу да је Невенка Цвијановић била њихова учитељица. Они али и сви ми можемо пратити  пренос додјеле Светосавске награде Невенки Цвијановић у директом преносу  свечане академије “Наши учитељи”  у 18 сати на РТРС – у.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *