Они су обиљежили школску 2019/20. годину

Лука Костадиновић је рођен 24.2.2005. год. Основну школу похађа од 2011. У разредној настави су га училе двије учитељице, Ана Ђурђевић и Мајана Радовановић.  За вријеме школовања је учествовао у многим наставним и ваннаставним активностима као што су: фудбал, кајак, аикидо, фолклор, кошарка,  такођер, у раду ликовне секције те у драмском приказу на прослави Светог Саве. Највећи успјех у ваннаставним активностима је остварио у раду саобраћајне секције коју води стручни сарадник Жељко Шаиновић. Као члан ове секције постао је школски полицајац на шта је, како је написао у својој биграфији, веома поносан. Неколико пута је био предсједник одјељења. Навешћемо и неке његове успјехе на наставним такмичењима: у седмом разреду: 3. мјесто на школском такмичењу из математике, у осмом разреду: 2. мјесто на школском такмичењу из физике и хемије, у деветом разреду: 1. мјесто на општинском такмичењу из физике. Стекао је и Вукову диплому. Лука је најбољи ученик ове генерације матураната.

Ања Цвијић је велики спортиста. Опробала се у гимнастици, фудбалу, рукомету и кошарци али каже да се највише остварила у кајаку у којем је двострука државна првакиња. Ова вриједна дјевојчица је током свог основношколског раздобља била активна кроз рад: секције Црвеног крста, ликовне секције, еколошке секције, хора и школских спортских секција фудбала и гимнастике. Учествовала је на школским и општинским такмичењима из физике, математике,  хемије, руског језика и информатике. Пратила је и учествовала на литерарним конкурсима. Стекла је Вукову диплому. У биографији је навела да се кроз основну школу трудила и остварила велике успјехе и да им се нада и у свом даљем школовању.

Јована Костадиновић је током основношколског образовања учествовала у ваннаставним активностима: фолклор, карате, кајак, одбојка итд. Била је члан ликовне и саобраћајне секције. Два пута је била првак Босне и Херцеговине на такмичењу у саобраћају. Учествовала је и на школским такмичењима из: математике, физике, руског језика и информатике. Члан је школске саобраћајне патроле.

Николина Зечевић је током досадашњег школовања учествовала на такмичењима, а највише успјеха је постигла из православне вјеронауке. Учествовала је у раду и имала успјеха на такмичењима „Мисли мине“ Црвеног крста. Она је вриједни каратиста, носилац плавог појаса. Стекла је Вукову диплому.

Виктор Радуловић је аикидо борац, ускоро носилац црног појаса. Бавио се и пливањем. Кроз досадашње школовање је био активан у Савјету ученика.

Матеа Теофиловић је кроз основну школу била успјешан каратиста  КК „Полет“,  а тренутно се бави одбојком. Учествовала је на разним школским такмичењима: из математике, руског језика, хемије, физике и српског језика, а највише је постигла из православне вјеронауке и спортске гимнастике. Учествовала је у раду хора и свим додатним часовима. Стекла је Вукову диплому.

Тијана Марковић је вриједна  ученица која је учествовала на уличном кросу али и на школским такмичењима из физике, математике и гдје се указала прилика и потреба. Играла је и кошарку у школском тиму. Ова ученица се није кандидовала за ученика генерације али је добитник Вукове дипломе.

Ведран Ђорђић је вриједан ученик и добитник Вукове дипломе. Кроз своје основношколско раздобље показао је заинтересованост за подручје српског језика.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *