Саопштење за јавност

У циљу спречавања дезинформација и пласирања лоших гласина, овим путем се обраћамо бродској јавности са потпуном информацијом, везаном за обуставу наставе за ученике прве групе 6-5 разреда.

Због установљеног позитивног теста на корона вирус код родитеља једног ученика у 1. групи 6-5 разреда, те тренутно лошег здравственог стања код још једног ученика из те групе, наложено је осталим родитељима из те групе да до даљњег не шаљу дјецу на наставу.

Ни код једног од ова два ученика није још установљено присуство вируса, што ће се утврдити тестирањем, али због блискости сродника који је позитиван, са првопоменутим учеником, те увезаности ова два ученика у истој групи, из мјера предострожности, до даљњег обустављамо даљу наставу за цијелу прву групу 6-5 одјељења. Када ће се ова група укључити поново у редован наставни процес, зависи од резултата тестирања првопоменутих ученика, као и развоја здравствене ситуације код осталих ученика из ове групе.

Прије свега, препоруку о даљем начину рада за ову групу даће епидемиолог који је већ упућен у ову ситуацију. Родитељима осталих ученика из прве групе овог одјељења наложено је да у наредних 5 дана прате здравствено стање своје дјеце, и да реагују на било коју промјену која упућује на неки од симптома заразе корона-вирусом.

Одјељенски старјешина 6-5 разреда је у обавези да са ученицима ове групе формира групу путем вибер апликације, подијели је са осталим предметним наставницима овог одјељења, који ће у наредном периоду, са овом групом изводити онлајн наставу путем те апликације, све до повратка ове групе ученика у редован наставни процес.

Директор Школе

Брано Гојковић.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *