Обавјештење о новим мјерама

Републички штаб за ванредне ситуације је, на својој сједници, одржаној 20. октобра, 2020. године, донио нове мјере, од којих се сљедеће односе на школу:

–              Обавезно ношење маске на отвореном, а посебно пред школом за све ученике, од момента изласка из породичног возила на школском паркингу, приликом боравка у кругу школе, боравка и проласка кроз школски објекат.

–              Ученици од 6. до 9. разреда за вријеме часова, и све вријеме боравка у школском објекту и у кругу школе, обавезни су да носе маске.

–              Ученици од 2. до 5. разреда нису обавезни да носе маске за вријеме редовне наставе, осим у случају ако то другачије процијени одјељенски старјешина у складу са датом потребом и актуелном ситуацијом у појединој групи.

–              Маске су, као и до сада, обавезне за све ученике приликом кориштења организаваног ђачког превоза аутобусом.

–              Поред ношења маски, које покривају нос, уста и браду, обавезно је придржавати се дистанце од најмање 2 метра, као и заштитних хигијенских мјера које су већ раније прописане.

–              Ослобођени од ношења маске у учионицама су ученици првог разреда, ученици која не могу самостално да ставе или скину маску, као и ученици на отвореном простору или спортској дворани током рада на часовима физичког васпитања.

ДИРЕКТОР: Брано Гојковић

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *