Саопштење за ученике и родитеље

На основу Инструкција Министарства просвјете и културе Републике Српске о организовању васпитно-образовног рада на даљину, издатим од стране Министарства просвјете и културе Републике Српске, даје се званично саопштење за ученике и родитеље ове Школе.

  • Током ове седмице настава се реализује према, и до сада, важећем распореду, с тим да сви ученици једног одјељења прате наставу заједно, а не у одвојеним групама. Настава се реализује по новој сатници. Часови трају по 30 минута, а пауза између часова је 10 минута. Распоред часова и нова сатница обавезни су да се поштују, јер непоштивање нове сатнице и важећег распореда може значајније да наруши тренутни наставни процес.
ЧАС 1.СМЈЕНА ЧАС 2.СМЈЕНА
1. 7,00 – 7,30 1. 11,00 – 11,30
2. 7,40 – 8,10 2. 11,40 – 12,10
3. 8,20 – 8,50 3. 12,20 – 12,50
4. 9,00 –  9,30 4. 13,00 – 13,30
5. 9,40 – 10,10 5. 13,40 – 14,10
6. 10,20 – 10,50 6. 14,20 – 14,50

 

  • Сходно тренутној ситуацији, до овладавања кориштења прописане платформе Офис тимс 365 од стране свих наставника, већине ученика и родитеља, настава ће се изводити путем расположивих платформи, друштвених мрежа или апликација које су се користиле крајем претходне школске године.
  • Настава на даљину ће се одвијати током ове седмице онако како се то може у овом тренутку на најприкладнији начин организовати. Постоји могућност да се од 2. новембра поједине школе, које за то имају услове, врате на начин рада како је то било до прошле седмице. С обзиром да је код нас још увијек релативно повољнија епидемиолошка ситуација, ми би, ако надлежне институције дозволе, могли бити једна од тих школа. Мада се по овом питању ситуација веома брзо мијења.
  • О обавезном праћењу ове наставе од стране ученика наставници су дужни да воде детаљну евиденцију.
  • О начину провјере и оцјењивања ученика биће достављено правовремено саопштење и упутство, онда када будемо имали поузданије информације колико дуго ће потрајати овакав начин рада.
  • Сва неопходна упутства за ученике и наставнике постављена су на порталу //enastava.org

Да би се процес даље развијао на планирани начин и планираном динамиком, ученици и родитељи су обавезни да поступе по сљедећем:

  • Сви ученици и родитељи, који то још нису урадили, обавезни су да се што је могуће прије пријаве на своје приступне налоге у систем ЕДУИС – еДневник (налози су одвојени за ученике и родитеље). Ако пријава не функционише, треба да се обрате свом одјељенском старјешини да посредују код школског администратора да се проблем отклони.
  • Ученици који немају техничких могућности праћења наставе путем интернета (ученици скромнијих материјалних могућности), то јест, који не посједују рачунар, лаптоп, таблет или адекватан мобилни телефон, треба да се пријаве одјељенском старјешини да се види могућност изналажења и задужења одговарајућих уређаја на реверс.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *