ШКОЛА И ДАЉЕ „ИДЕ“ РЕДОВНО

С обзиром на актуелну ситуацију прогресивног ширења корона вируса у нашој локалној заједници, овим путем се обраћамо нашим ученицима, родитељима, и свим осталим заинтересованим лицима, на који начин могу да допринесу неутрализацији или ублажавању његов утицаја у Школи.

И поред тога, што тренутно имамо једног ученика који је приликом тестирања био позитиван, као и то да имамо и 10 ученика у изолацији због могућег породичног контакта са зараженим лицима, здравствено-безбједоносна ситуација у нашој Школи и даље је повољна. То је, у збиру, још увијек испод 1,5% ученичке популације наше Школе.

Оваквој ситуацији тренутно доприноси и то што још увијек немамо ни једног зараженог наставника, нити наставника у изолацији, што и даље даје могућност да се наставни процес несметано одвија у обиму који је прописан мјерама надлежног Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Да би се ова ситуација што дуже одржала, са циљем планског завршетка овог полугодишта, обраћамо се свим нашим ученицима и њиховим родитељима, да се у школи и ван школе придржавају прописаних заштитних мјера, да прате своје здравствено стање и здравствено стање својих ближњих, те правовремено реагују на појаву симптома код било кога у својој породици.

У случају појаве карактеристичних симптома треба да се што прије обрате бродском Дому здравља, и тиме спријече или ублаже даље потенцијално ширење вируса, а кад је Школа у питању, да о томе обавијесте свог одјељенског старјешину или руководство Школе. На основу таквих правовремених информација у Школи ће се предузети одговарајуће мјере заштите осталих ученика и њихових наставника.

Позивамо родитеље да у било којој, здравствено сумњивој ситауцији у властитој породици, дјецу не шаљу у школу, док се не утврди узрок такве ситуације. Сваки ученик који из тих разлога, на неколико дана или усљед изолације, не похађа редовну наставу, обавезан је да се електронским путем јави свом одјељенском старјешини, и да се, према упутствима одјељенског старјешине, укључи у праћење наставе на даљину, посредством 1. програма РТРС-а, а са учитељем или предметним наставницима оствари сарадњу путем неке од платформи или електронских апликација, које су до сада користили.

За све остале ученике настава ће се и даље одвијати редовно, кроз такозвани „учионички процес“, а у случају системских или парцијалних промјена, ученици и родитељи ће бити правовремено обавијештени.

Директор Школе – Брано Гојковић

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *