Акција прикупљања лектирне грађе

Овим обраћањем подсјећамо ученике наше школе и њихове родитеље да је још увијек у току акција обнављања школске лектире.

Захваљујући донацији предсједнице Савјета родитеља Сњежане Марковић наша школска библиотека је богатија за наслове које до сада није имала и који се, због тога, до сада нису могли обрађивати у настави српског језика и књижевности. То су: „Деца Бестрагије“ Уроша Петровића, „Дружина покварене славине“ Радисава Милића, „Сестре по метли“ Тери Прачет и „Лајање на звезде“ Милована Витезовића. Средствима наше добротворке, у износу од 500,00 КМ, набављена су 44 примјерка ових наслова, што ће избор читања лектире учинити још занимљивијим нашим новим генерацијама.

Провели смо и акцију „Марка за лектиру“ којом су ученици сакупили 210.00 КМ. Та средства ће се преусмјерити на набавку још два наслова по 10 примјерака: „Пјесме“ Душка Трифуновића и „Корени“ Добрице Ћосића. До сада је школска библиотека имала ова два наслова само на интернету и на компакт дисковима.

Своје половне књиге за лектиру, ако им више не требају, наши ученици, сваки дан до краја школске године, могу донијети у школску библиотеку. Акција прикупљања новчаних средстава и половних књига за лектиру је и даље у току. У акцију се укључио и директор Школе, Брано Гојковић, који је библиотеци донирао 15 лектирних наслова у више примјерака, и још много друге ванлектирне грађе која ће помоћи у реализацији часова српског језика и књижевности. Позивамо вас да се прикључите акцији. И једна донирана књига има велику вриједност.

Користимо прилику да се госпођи Сњежани Марковић, и свим садашњим и будућим дародавцима и приложницима захвалимо, и надамо се да ће ово допринијети да сљедеће школске године часови лектире буду љепши и занимљивији. Књига је човјеков најбољи пријатељ.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *