Обавјештење за све ученике и родитеље Основне школе “Свети Сава” Брод

Обавјештавамо све ученике и родитеље наше Школе да ће настава у школској 2021/22. години почети у сриједу, 1. септембра. Према тренутном стању и упутствима Министарства просвјете и културе, настава ће се реализовати без подјеле одјељења на групе, а наставни часови ће трајати по 45 минута. У сатницу сваког наставног дана укључен је по један велики одмор у трајању 15 минута, и мали одмори у трајању од по 5 минута.

У централној школи у Броду настава ће се одвијати у двије смјене. Прва смјена почиње у 7,00 часова, а шести час се завршава у 12,05 часова. Друга смјена почиње у 13,00 часова, а шести час се завршава у 18,05 часова.

У централној школи у Броду, смјене ће се ротирати сваког мјесеца, онако како је то било до школске 2019/20. године. У подручним школама у Зборишту и Горњим Колибама настава ће се одвијати кроз комбинована одјељења и искључиво у првој смјени. Наставни дан у подручним школама ће се одвијати онако како је то било прије избијања пандемије вируса корона. Очекујемо да ће се овакав начин рада одржати и опстати, што опет зависи од обима погоршања ситуације, о чему ће благовремене одлуке доносити надлежне институције.

Сви путни правци, којима су саобраћали аутобуси за превоз ученика наше Школе, одржаваће се и даље по сатници по којој су саобраћали и прије избијања пандемије вируса корона.

Новина у овом дијелу је да се уводи нова аутобуска линија, која ће саобраћати од Основне школе до споменика у Новом полоју, и обухватаће све наше ученике овог насеља од старе школе у Полоју, до Змај Јовине улице, као и све оне ученике који из Змај Јовине улице гравитирају полазној станици код споменика.

Кад су у питању ученици који полажу право на кориштење ђачког превоза, апелујемо и на њих и на родитеље да правовремено испуне и овјере изјаве у шалтер сали општине Брод. Обрасци изјава ће бити подијељени ученицима да их родитељи преузму и овјере. Овјерене изјаве се МОРАЈУ доставити најдаље до 10. септембра. Сви они који не буду поштовали овај рок, сами ће сносити посљедице за губљење повластице бесплатног кориштења ђачког превоза

Пријем првачића ће се организовати и прилагодити тренутној епидемиолошкој ситуацији. Програм пријема ће се одржати за свако одјељење првог разреда посебно, по сљедећој сатници:

Програм за одјељење 1-1 разреда почеће у 8,00 часова, и трајаће до 8,30.

Програм за одјељење 1-2 разреда почеће у 8,45 часова, а трајаће до 9,15.

Програм за одјељење 1-3 разреда почеће у 9,30 часова, и трајаће до 10,00 часова.

И на крају програм за одјељење 1-4 разреда почеће у 10,15 часова, а забршиће у 10,45.

У полусатном програму првачићима ће се зажељети добродошлица, презентовати живот и рад ове школе, односно шта их очекује током деветогодишњег школовања. Уједно ће се искористити прилика да се подијеле ђачке торбе и пригодан наставни садржај у њима, које су заједно даровали Рафинерија нафте и општина Брод. Послије званичног програма и фотографисања за прву ђачку успомену, ученици и родитељи ће са својим учитељицама отићи у своје учионице на даље упознавање.

Ради обавезујућих мјера, прописаних да се примјењују приликом програма поводом пријема првачића, уз сваког ученика моћи ће да присуствује само по један родитељ.

Уз наду да ће ова школска година тећи нормалније него претходне двије, сви чланови колектива наше Школе желе свим ученицима успјешан рад, и да се радост и осмијех врате у срца и на лица наших ученика, а у душе родитеља и наставника да се врати задовољство.

О свим евентуалним промјенама ученици и родитељи ће бити благовремено обавијештавани.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *