Изложбе код нас

Поводом Дјечије недјеље, која се у свијету обиљежава у првој седмици октобра, у нашој школи се разговарало и учило о дјечијим правима и обавезама. Савјет ученика је своје креације испољио на папиру, петаци су писали радове на тему, а првачићи су своја права нацртали. Резултати рада су веома занимљиви и изложени су у холу Школе. Мото овогодишње Дејчије недјеље је гласио “Заједно можемо све”, а организатор активности је психолог Надежда Ристановић.

Још једна изложба се могла 7. и 8. октобра погледати у холу Школе. То је изложба везана за прославу Дана општине, односно за Октобарске свечаности слободе. Изложба се састојала од ликовних радова ученика Школе са мотивима Града. Изложени су били и литерарни радови на тему слободе и њеног значаја за нас. Дио изложбе је изведен у сарадњи са ЈУ Народна библиотека “Бранко Ћопић” те су изложене збирке пјесама ратних пјесника, чланова књижевног клуба “Светосавска реч”, насталих у Броду у периоду 1992 – 95. Могла се погледати и књига “Командант без потребе” генерала Славка Лисице у којој је описано ослобађање Брода октобра 1992. Такођер, могле су се погледати и фотографије разрушених предузећа и установа тада снимљених. Изложба је имала и мултимедијални садржај који се састојао од ратног видео снимка, звучног новинарског прилога Живка Савковића о ослобођењу града и снимка дроном садашњег Брода.

За дјецу од 1. до 3. разреда изложба је постављена у библиотеци и имала је антиратни карактер на тему “Док се двоје туку, трећи користи”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *