ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА У ФОЛКЛОРУ

У понедјељак, 14. марта, у амфитеатру наше Школе одржаће се такмичење основних школа наше Општине у фолклорном стваралаштву. Такмичарски ансамбли обадвије школе ће се представити са 15-оминутним кореографијама, које ће се вредновати према критеријумима прописаним од стране Републичког педагошког завода Републике Српске. Ово је први пут да се организује такмичење основних школа Републике Српске у фолклорном стваралаштву. Побједнички ансамбл ће представљати нашу Општину на регионалној смотри фолклорног стваралаштва, којој ће бити домаћин Основна школа „Радоје Домановић“ у Великој Буковици код Добоја.

Треба рећи да је ово, у ствари, такмичење подмладака два КУД-а из Брода и Лијешћа, за које наступају ученици ове двије школе.

Док стручни жири буде вијећао ко ће бити бољи, у ревијалном и забавном програму ће се представити млађи ученици ових школа, који су уједно и најмлађи чланови ових КУД-ова. Осим тога присутнима ће се представити и три ученика наше школе са по једном пјесмом које ће изводити уз помоћ матрице, а представиће се и новоформирани школски оркестар. Овај такмичарско-забавни програм предвиђено је да почне у 18,30 час.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *