ШКОЛА ДОБИЛА ПЕТ НОВИХ ЛАПТОПА

Министарство просвјете и културе Републике Српске, уз подршку УНИЦЕФА, у једном дијелу основних школа Републике Српске проводи пројекат „Јачање социјалне и здравствене заштите као одговор на пандемију КОВИД 19 у БиХ“. Овим пројектом је обухваћена и наша Школа.

Увод за то било је тренутно дефинисање информационо-комуникационих технолошких (ИКТ) могућности одабраних школа. С обзиром да се наша Школа, властитим средствима, већ раније значајно опремила одређеним ИКТ предусловима, умрежавањем централног објекта као и подручних школа интернет мрежом и Wi Fi сигналом, предуслови за развој овог пројекта су били веома добри.

Поред већ постојећих рутера, добили смо још један рутер који квалитетним бежичним сигналом покрива зборницу. Уз то добили смо још 5 нових и веома квалитетних лаптопа. Пошто наставници већ имају добре услове за административно вођење електронских дневника, ови лаптопи ће, поред већ постојећих лаптопа распоређених у разредној настави, усмјерити на унапређење наставног процеса код већ постојеће ИКТ опреме у медијатеци, учионицама опремљеним СМАРТ таблама, као и подршку мобилном СМАРТ пројектору, који се користе у предметној настави. Школа ће и даље наставити да унапређује ИКТ услове за осавремењавање наставног процеса, како кроз овај прокат, тако и короз друге активности које могу да се надовежу у овом правцу.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *