У ОШ „СВЕТИ САВА“ ПРОВЕДЕНА СВА ШКОЛСКА ТАКМИЧЕЊА

У нашој школи проведена су сва школска такмичења за ову школску годину. У јакој конкуренцији добили смо најбоље ученике у знању и стваралаштву. Такмичења су се провела из: православне вјеронауке, математике, физике, српског језика, руског језика и рецитовања. Ученици који су у једној од конкуренција освојили прво и друго мјесто стекли су право да представљају нашу Школу на општинском такмичењу.

ПРАВОСЛАВНА ВЈЕРОНАУКА – такмичење је проведено у конкуренцији ученика шестог разреда. Прво мјесто је освојила Јелена Трифуновић, друга је била Нина Ружојчић, док је трећа била Анђела Васић.

МАТЕМАТИКА – такмичење је проведено за ученике 7, 8. и 9. разреда

У конкуренцији ученика 7. разреда најбоља је била  Јелена Пантић. Друго мјесто је освојила Тамара Јаћимовић, док је трећа била Сандра Ђорђић.

У конкуренцији ученика 8. разреда 1. мјесто је освојила Лана Бркић, 2. мјесто Јована Гавриловић, а 3. мјесто Сташа  Дакић.

Код ученика 9. разреда први је био Владимир Ракић, други Јустин Теофиловић, док је трећа била Сара Чикојевић.

ФИЗИКА – такмичење је такође проведено у конкуренцији ученика 7, 8. и 9. разреда.

У конкуренцији ученика 7. разреда најбоља је била Ивона Ивановић. Друго мјесто је освојила Тамара Јаћимовић, док је трећи био Александар Николић.

У конкуренцији ученика 8. разреда 1. мјесто је освојила Сташа Дакић, 2. мјесто Лана Бркић, а 3. мјесто Алексеј Бачић.

Код ученика 9. разреда први је био Владимир Ракић, друга Ана Плавшић, док је трећи био Јустин Теофиловић.

РУСКИ ЈЕЗИК – такмичење је проведено у конкуренцији ученика 9. разреда. Прво мјесто је освојила Ана Плавшић, док је други био Јустин Теофиловић, а трећи Владимир Ракић. Тимофеј Галицки се пласирао даље на сљедећи ниво такмичења без конкуренције, јер ученик потиче са руског говорног подручја.

СРПСКИ ЈЕЗИК – такмичење је проведено у конкуренцији ученика 7. разреда. Најбоља је била Јелена Пантић, затим Тиа Шљука, док је трећа била Тамара Јаћимовић.

РЕЦИТОВАЊЕ – такмичење је проведено у двије конкуренције, од 2. до 5, и од 6. до 9. разреда. У конкуренцији разредне наставе најбоља је била Зорана Зечевић. Друго мјесто је освојила Софија Сандић, док је трећи био Михаел Ђурђевић. У конкуренцији предметне наставе најбоља је била Анђела Васић.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *