ИЗВЈЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА ШКОЛСКИХ ЕКИПА НА РЕГИОНАЛНИМ ТАКМИЧЕЊИМА У СПОРТУ

Током мјесеца марта и априла проведена су спортска такмичења на регионалном нивоу. Нашу школу су на овим такмичењима представљали футсалери, кошаркаши, рукометашице и рукометаши, атлетичарке и атлетичари, те гимнастичарке и гимнастичари.

На регионалном такмичењу у футсалу (малом фудбалу), које је одржано у Осјечанима, наши дјечаци нису имали спортске среће. Већ у првом кругу такмичења сусрели су се са екипом школе из Модриче, која је, касније се испоставило, била финалиста турнира. Екипа наше школе је, у конкуренцији девет учесника, на овом такмичењу освојила 5.мјесто. Ову екипу је на такмичењу водио професор физичког васпитања – Душко Врач.

Нашој мушкој кошаркашкој екипи, на такмичењу које је одржано у Теслићу, треће мјесто и бронзана медаља измакла је за мало, због недостатка спортске среће, па су морали да се задовоље четвртим мјестом. На такмичењу је учествовало 6 школа. Екипу је на такмичењу водила професорица физичког васпитања – Ивана Живковић.

У Теслићу је одржано и регионално такмичење у рукомету. И мушка и женска екипа наше школе у коначним пласманима поновили су резултате као и кошаркаши,и тако заузели четврто мјесто. Обје екипе на овом такмичењу водио је професор физичког васпитања Горан Лукић.

У овом граду одржано је и такмичење у атлетици, на коме су учествовала четворо такмичара наше школе. У мушкој конкуренцији Драган Жарић је учествовао је у дисциплини 800 метара, а Бојан Дуроња у скоку у даљ. У женској конкуренцији нашу школу су представљале Милана Продић у дисциплини 100 метара, а Милица Пено је трчала на дистанци 800 метара. На овом такмичењу наши такмичари су имали мало више спортске среће, па су тако Милица Пено и Драган Жарић у својим дисциплинама освојили по треће мјесто и бронзане медаље. Ове ученике на такмичењу је водио професор ФВ – Душко Врач.

Највише спортске среће имали су гимнастичари, који су на такмичењу у Добоју били веома бројна екипа. На овом такмичењу нашу школу је представљало чак 19 такмичара у мушкој и женској конкуренцији, а такмичење је било подијељено на млађи узраст (узраст разредне наставе) и средњи узраст (узраст предметне наставе). У конкуренцији узраста од 6. до 9. разреда, у дисциплини прескок, Бојан Бачић је освојио 3. мјесто. У истој узрасној конкуренцији, у дисциплини греда, Милица Пано је освојила друго мјесто. У конкуренцији узраста од 2. до 5. разреда, такође у дисциплини греда, Тамара Бркић је била најбоља, и освојила је златну медаљу. Тамара Бркић, Милица Пено и Бојан Бачић су стекли право да се такмиче на републичком такмичењу. И на ово такмичење екипу је водио професор ФВ Душко Врач.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *