НАШИ САОБРАЋАЈЦИ ПРВИ НА РЕГИОНАЛНОМ

Дана 29.04.2023. године у Прњавору одржано је образовно – васпитно саобраћајно такмичење под називом „Дјеца у саобраћају“ у којем је учествовало 10 најбоље пласираних екипа са општина Прњавор, Дервента и Брод. Такмичење се одржало из познавања саобраћајних прописа и вожње бицикла на полигону спретности. Сваку екипу чине двије дјевојчице и два дјечака старости 10 – 12 година.Најбоље пласиране екипе и појединци су они који имају најмање негативних бодова.

Екипа Oсновне школе „Свети Сава“, као и појединци, остварили су запажене резултате. Школа је са укупно 41. негативним бодом освојила 1. мјесто и стекла право учешћа на републичком такмичењу које ће се одржати 31. маја и 1. јуна у Бањи Врућици. У појединачној конкуренцији дјечака ученик Данило Жижак без негетивног бода освојио 1. мјесто, Матеј Ристановић са девет негативних бодова освојио 3. мјесто, док је у конкуренцији дјевојчица Викторија Јовичић са тринаест негативних бодова освојила 3. мјесто.

Екипа ОШ „Свети Сава“ наступала је у саставу: Викторија Јовичић, Андреа Ђорђић, Данило Жижаки, Матеј Ристановић, док их је припремао и водио радник Полицијске станице Брод Жељко Шаиновић.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *